Wat we doen | Trajecten

Home

Maatschappelijk Besturen

De maatschappelijke waarde in sport is ontdekt en omarmd door beleidsmakers bij de overheid. De verantwoordelijkheden die samenhangen met maatschappelijke projecten komen terecht op de schouder van de verenigingsbestuurder. Maatschappelijk Besturen is opgezet om bestuurders goed na te laten denken over de rol die zij willen pakken in de wijk en welke implicaties participatie in maatschappelijke projecten heeft voor de club. Deelname aan het traject zorgt voor goed functionerende, stabiele sportverenigingen met bestuurders die een samenhangend geheel weten te smeden van wat de club maatschappelijk wil en wat de club kan waarmaken.

In een maatschappelijk actieve sportvereniging gaan verenigingen naast hun primaire taak – het beoefenen van sport – op zoek naar samenwerkingen.

“Wij kunnen mensen bij elkaar brengen met als doel dat ze gezonder gaan leven en zich ook prettiger gaan voelen. We hebben inmiddels zeventig nieuwe leden, dat is natuurlijk een enorme verrijking van de club. Het is een win-win, voor de wijk,  maar ook voor de vereniging.”

Edu van Deursen – Voorzitter HKV/Ons Eibernest

Het traject Maatschappelijk Besturen

De doorlooptijd van een Maatschappelijk Besturen traject is vier tot zes maanden en bestaat uit ongeveer 6 bijeenkomsten per vereniging. De bijeenkomsten bestaan uit plenaire sessies, clubsessies en één-op-één sessies. Daarna volgt een periode van uitvoering waarin de deelnemende verenigingen de eerste activiteiten realiseren. Per traject kunnen vier ambitieuze verenigingen deelnemen.

“Ik vind het heel boeiend om te zien dat verenigingen in het begin redelijk sceptisch zijn tegen het verhaal, en dat ze op het moment dat je aan de slag bent beseffen: hé we kunnen dit! We gaan ervoor zorgen dat we meer mensen op het complex krijgen, waardoor er meer leven op de club komt en het ook veel gezelliger wordt.”
Trainer Maatschappelijk Besturen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@brug8.nl of 010-8467897.

Trajecten