Wat we doen | Trajecten

Home

Opleiding tot buurtsportontwikkelaar

Buurtsportcoaches (of combinatiefunctionarissen) vormen een bijzondere beroepsgroep. Zij spelen een grote rol in de wijk en hebben als verbinder tussen sport, zorg, welzijn, cultuur en onderwijs een belangrijke functie in onze samenleving. Een belangrijke maar ook ingewikkelde taak. Daar komt bij dat er steeds meer van buurtsportcoaches wordt gevraagd. Waar zij eerst vooral werden ingezet als sporttechnisch expert, zijn zij nu steeds vaker partner van de verenigingen en/of buurt. In deze coördinerende en initiërende functie is hun bereik vele male groter.

Een buurtsportcoach als ‘buurtsportontwikkelaar. Als verbinder in het sociale domein, initiator van samenwerking krijgt hij of zij verenigingen en andere organisaties in beweging, daar ligt zijn of haar kracht. Dit vraagt om een specifieke aanpak en specifieke competenties. Een aanpak van een adviseur/ontwikkelaar. De veelal jonge en enthousiaste buurtsportcoaches hebben daarom een grote behoefte om zich door te ontwikkelen. Opleiding en persoonlijke ondersteuning is essentieel. Speciaal daarvoor heeft Brug8 diverse opleidingen en producten ontwikkeld.

 

Inmiddels deden al ruim 150 buurtsportcoaches mee aan de opleiding tot ‘buurtsportontwikkelaar’ van Brug8. Zij beoordeelden deze opleiding met een 8,5. Volgens hen is Brug8 er uitstekend in geslaagd de opleiding aan te laten sluiten bij de praktijk.

 

Praktijkgerichte opleiding op maat

De opleiding tot ‘buurtsportontwikkelaar’ is een praktijkgerichte opleiding op maat. De inhoud is onder meer gebaseerd op het door Brug8 geschreven boek ‘Verenigingen Veranderen’ en verder uitgewerkt samen met het werkveld. Er is uitgebreide aandacht voor het lokale speelveld waarin de deelnemers werkzaam zijn en er wordt veel gebruik gemaakt van persoonlijke casuïstiek. Daarnaast staan strategische adviesvaardigheden, persoonlijke stijl en de dialoog centraal. Klik hier voor de brochure met meer informatie.

Er is een grote diversiteit te zien in de manier waarop gemeenten invulling aan de functie geven. Als gevolg zien we buurtsportcoaches heel verschillend worden ingezet. De opleiding wordt daarom opgesteld in samenspraak met de gemeente of lokaal servicepunt. Het definitieve programma wordt afgestemd op de wensen van de betreffende gemeente en op maat gemaakt voor de specifieke lokale situatie.

De opleiding wordt op dit moment aangeboden in onder andere: Amersfoort, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden in jouw gemeente of regio.

 

 

‘Buurtsportontwikkelaar’ in één dag

Speciaal voor buurtsportcoaches die in korte tijd de basisvaardigheden van een ‘buurtsportontwikkelaar’ onder de knie willen krijgen heeft Brug8 een programma in één dag ontwikkeld. Inmiddels deden al ruim 150 buurtsportcoaches mee aan de maatwerk opleiding tot ‘buurtsportontwikkelaar’. Dit verkortte basisprogramma is gebaseerd op deze bewezen formule. Een opleiding in één dag, vol met theorie, praktische tips en oefening. Allemaal direct toepasbaar in jouw werk! Klik hier voor de brochure met meer informatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze opleidingen en producten voor buurtsportcoaches? Bel of mail ons dan gerust! Neem voor meer informatie contact op via info@brug8.nl, of: 010-8467897.

Brochure

Trajecten