Wat we doen | Trajecten

Home

Opleiding voor Verenigingsontwikkeling

Gemeenten en sportbonden hebben sportprofessionals aangesteld die ondersteuning en begeleiding bieden aan sportverenigingen. Zij zijn de schakel om sterke sportverenigingen in Nederland te faciliteren.  Professionele ontwikkeling en groei van sportprofessionals leidt dan ook direct tot krachtigere verenigingen. De dynamiek bij een vereniging laat zich moeilijk vergelijken met de dynamiek bij een ‘gewone’ organisatie.

De Opleiding voor Verenigingsontwikkeling is een praktijkgerichte opleiding voor professionals in de verenigings- en sportbranche. Het traject sluit aan op de theorie van Besturen met een visie. De adviseur leert om te signaleren hoe een bestuurder zijn rol invult en kan verbeteren. Daarnaast maakt de verenigingsadviseur uitgebreid kennis met alle facetten van het adviesproces. De vraag-achter-de-vraag, presentatievaardigheden, observatietechnieken, interventiekunde en persoonlijke stijl komen aan bod.

De opleiding is geschikt voor beginnende tot medior professionals. Deelnemers zijn consulenten bij sportbonden, verenigingsadviseurs bij gemeenten of servicepunten of adviseurs bij sportadviesbureaus.

“De opleiding heeft mij een hele hoop nieuwe inzichten gegeven, zowel op
theoretisch als persoonlijk vlak.” – Merlijn Roede, Stichting Ecsplore

Docenten

De opleidingsdagen staan onder begeleiding van Daniel Klijn, grondlegger van het gedachtegoed Besturen met een visie en Robbert de Leeuw. Een wisselende groep experts levert tijdens de opleidingsdagen kennis en inzicht vanuit hun vakgebied.

Daniel Klijn is programmaleider van de Opleiding voor Verenigingsontwikkeling. Daniel Klijn is organisatieadviseur en eigenaar van Brug8 en heeft diverse management- en directiefuncties bekleed bij diverse sportorganisaties in Utrecht en Rotterdam. Hij is de grondlegger van Besturen met een visie en auteur van het gelijknamige boek.

“Deze opleiding leert je om buiten de gebaande paden te denken en om op die manier als adviseur
in de sport onderscheid te kunnen maken”. – Danny de Ruiter, Nederlands Handbal Verbond

Data en kosten

De volgende editie van de Opleiding voor Verenigingsontwikkeling start op 10 oktober 2019. Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Klik hier.

Voor deze zesdaagse opleiding betaalt u € 2.250,-, inclusief overnachting en diner. Dit bedrag bestaat uit € 1.800 opleidingskosten en € 450,- accommodatie kosten. De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW.

 “De interactie en uitwisseling tussen de verschillende personen en werkvelden
zijn erg leerzaam en interessant.” – Roger Knoops, Sportservice Zwolle

 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht via info@Brug8.nl of 010-8187958.

Brochure

Trajecten